top of page

Zangeressen Sootjevisch voor het eerst in de prijzen bij pubquizOp de vrijdagen 13 en 20 januari vond, verspreid over twee avonden, de 27 e editie van de Zevenhuizense pubquiz plaats. Met respectievelijk 27 en 29 deelnemende teams uit een zeer ruime regio rond Zevenhuizen was het in theater Swanla beide keren weer vol en gezellig. Voor het eerst in de nu ruim vijf jaar oude geschiedenis van de pubquiz won het team de Chardonnays, dat bestaat uit zangeressen van viswijvenkoor Sootjevisch, een prijs. Zij werden eerste bij de Zevenhuizense ronde op 20 januari. De eerste prijzen van de eigenlijke pubquiz gingen beide keren naar teams die over het algemeen meestrijden om de hoogste plaatsen. Op 13 juni wonnen De Buurtjes met een ongebruikelijk grote voorsprong op de Vlavinkjes uit Nieuwerkerk. Op 20 januari moest een shoot- out tussen De Triviacrackers en De IT-Crowd uit Zoetermeer uitkomst bieden. De Triviacrackers wonnen, waardoor voor het eerst sinds heel lange tijd beide eerste prijzen in Zevenhuizen bleven. Op 13 januari was het met 27 teams, met deelnemers uit onder andere Zevenhuizen, Nieuwerkerk, Waddinxveen, Rotterdam, Moerkapelle, Schiedam en Schipluiden, vooral tot aan de pauze erg spannend. Zoals gebruikelijk is, werd de avond geopend met 10 vragen in de Zevenhuizense ronde, waarvan de uitslag een eigen winnaar oplevert, die na de pauze een forse schaal met bittergarnituur krijgt voorgeschoteld. Hoewel de vragen erg lastig waren en de deelnemers bijvoorbeeld moesten weten welke busmaatschappij tot 1976 door de Dorpsstraat reed, wist de winnaar toch maar liefst acht van de tien te behalen punten binnen te halen. De schaal lekkers was daarom voor team De Vakantiegieters. In de echte pubquiz, over acht rondes met vragen en twee petje-op-petje-afrondes, leek de strijd tot aan de pauze redelijk spannend te worden. Zowel The Brew Dragons en team E.T. als De Buurtjes streden om de eerste plek. Zij wisten bijvoorbeeld wat de naam is van de meer dan 3000 jaar oude Chinese filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden en wisten de meeste namen van tien mannen met baarden, die op foto’s stonden afgebeeld. Na de pauze zetten De Vlavinkjes uit Nieuwerkerk en Op bezoek bij Ernst uit Zevenhuizen (en Deventer) een eindsprint in. Zij werden daardoor respectievelijk tweede en derde. Omdat ook De Buurtjes na de pauze ongekend goed scoorden, boekten zij een ruime overwinning. Met 71,5 van de 82 te behalen punten hadden zij 8,5 punt voorsprong op nummer twee. Nummer 3 mag gratis naar de voorstelling FOMO van Samir Fighil op zaterdag 4 maart, De Vlavinkjes mogen volgende keer gratis deelnemen aan de pubquiz en krijgen vooraf een maaltijd aangeboden en De Buurtjes mogen gratis naar de voorstelling van Piepschuim op 4 februari met een theatermenu vooraf.
Dezelfde prijzen waren te winnen tijdens de tweede aflevering van deze 27 e editie, op vrijdag 20 januari. De theaterzaal was op deze vrijdag nog voller dan op 13 januari. De deelnemers uit de 29 aanwezige teams kwamen deze keer vooral uit de gemeente Zuidplas en directe omgeving. Veel teams uit Zevenhuizen, één team uit Moerkapelle, een flink aantal teams uit Nieuwerkerk, een team uit Zoetermeer en een paar teams uit Rotterdam. De Zevenhuizense ronde was deze keer duidelijk lastiger dan de week ervoor. Niet veel teams wisten bijvoorbeeld in welk jaar de afdeling vrouwenvoetbal van VV Groeneweg werd opgericht en dat in het pand waar Dekker tot in 1997 zat nu de musea van Ons Verleden en Ons Molenverleden zijn gevestigd. De strijd om de drie hoofdprijzen in de echte pubquiz was extreem spannend. In de pauze stond veelvuldig winnaar IT-Crowd, uit Zoetermeer, nog 1,5 punt voor op De Triviacrackers uit Zevenhuizen, die ook al heel vaak met de eerste prijs naar huis zijn gegaan. Na onder andere een ronde met foto’s van tien Amerikaanse staten en de gebruikelijke muziekronde aan het eind stonden beide teams precies gelijk: 64,5 punten. Een shoot-out moest uitkomst bieden en De Triviacrackers gokten net iets beter, dat J.F. Kennedy de achtste Amerikaanse president was die tijdens zijn presidentschap overleed, al was de vraag ook een beetje verwarrend gesteld. De sfeer was er na afloop tussen beide teams overigens niet slechter op.


Ook in maart zijn er weer twee pubquizzen, namelijk op 10 en op 17 maart. Die zitten inmiddels allebei alweer zo goed als vol. Wie op de reservelijst wil, kan nog een mailtje sturen naar de organisatie. De inschrijving voor de pubquizzen van 12 en 19 mei, de laatste van theaterseizoen 2022-2023, start op zaterdag 20 mei om 10.00 uur. Inschrijven kan vanaf dat moment met een mail naar pubquiz@theaterswanla.nl. Deelnemers betalen € 5,- per persoon.


Comments


Terug naar
bottom of page