top of page

Dorpshuis Swanla is zeer divers en breed. We bieden niet alleen aan sportverenigingen onderdak, maar ook aan verschillende culturele verenigingen en stichtingen. Of je nu muziek, dans of drama wilt zien en horen; bij Dorpshuis Swanla kan het allemaal. Meedoen kan natuurlijk ook!

Ontdek hier alle culturele verenigingen die onderdak vinden bij Dorpshuis Swanla. 

Zoek jij zelf een ruimte of theater? Huur dan een zaal of podium bij Swanla.

 MOZ-ART

MOZ staat voor Muziek Onderwijs Zuidplas. De toevoeging Art geeft aan dat MOZ-Art een dynamische instelling wil zijn en verbindingen wil aangaan met andere muzen.

 

De muziekopleidingen van de Stichting Nieuwerkerkse Muziekschool, die van De Zeven Muzen (Zevenhuizen) en die van de muziekverenigingen Kunst na de Arbeid (Moordrecht) en De Kleine Trompetter (Zevenhuizen) worden nu door MOZ-Art georganiseerd.

Meer weten over opleidingen die MOZ-Art vanuit Swanla organiseert?

01-04-2022 DKT+ DC 067 klein.jpg

MUZIEK VERENIGING
DE KLEINE TROMPETTER

De Kleine Trompetter is een bruisende muziekvereniging in de gemeente Zuidplas (gevestigd in Zevenhuizen). De vereniging bestaat uit twee afdelingen: een harmonieorkest onder leiding van Hardy Li en een slagwerkgroep. De slagwerkgroep opereert onder de naam “Afslag 9”, genoemd naar de afrit Zevenhuizen aan de A12.

 

Beide afdelingen hebben een eigen opleidingsorkest, waar de leerlingen van De Kleine Trompetter zich kunnen bekwamen op het gebied van samenspel.


De Kleine Trompetter repeteert meerdere keren per week in Dorpshuis Swanla. Daarnaast maakt De Kleine Trompetter regelmatig gebruik van de theaterzaal voor zijn uitvoeringen en shows.

SHANTYKOOR
HET KRAAIENNEST

Shantykoor Het Kraaiennest  en Dorpshuis Swanla zijn haast onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 1995 ontstond aan de bar van Swanla het idee voor het oprichten van een shantykoor met als doel gezelligheid en het op een ontspannen wijze zingen van shanty liederen.
 
Het koor startte in oktober 1995 met 20 leden en het eerste optreden vond al in februari 1996 plaats. nog steeds is Het Kraaiennest een springlevend koor met zo’n 40 kerels, vindt de wekelijkse oefenavond (en het barbezoek) nog steeds plaats in Swanla en treedt het koor jaarlijks ca. 25 op.

 

Vanaf november 2019 wordt gedurende een jaar bijzondere aandacht besteed aan het 25-jarig jubileum van het koor.

VISWIJVENKOOR SOOTJEVISCH

Waarschijnlijk ben je Sootjevisch al eens tegengekomen in binnen- of buitenland op folklorefestivals, braderieën, havendagen en (besloten) feesten. Sootjevisch is een gezellig koor, bestaande uit 36 zingende vrouwen onder leiding van dirigent Willem Blonk.

 

Ons repertoire bestaat voor het grootste gedeelte uit liedjes over de zee en traditionele oud-Hollandse liedjes. De liedjes worden in een meerstemmige zetting en ritmisch gezongen, waardoor het geheel goed in het gehoor ligt. 

Kijk voor meer informatie op de website.

De Bibliotheek
De Groene Venen

Bibliotheek Zevenhuizen is gehuisvest in Dorpshuis Swanla. Deze bibliotheek wordt gerund door vrijwillige medewerkers, die worden ondersteund door een vestigingscoördinator, die een beperkt aantal uren per week aanwezig is.

 

LOZZ

LOZZ staat voor Lekker Ontspannen Zingen in Zevenhuizen en die naam dekt volledig de lading.
Wij zingen op vrijdagavond van 20.00 – 22.00 uur en ons repertoire varieert van “oud-Hollandse” liedjes tot huidige radiohits. Muzieknoten lezen is niet noodzakelijk en het drukt de pret op geen enkele manier als je dat niet kunt. 
Houdt je ook van het meezingen met muziek, kom dan gezellig een vrijdagavond langs en geniet na afloop van een hapje en een drankje.

KOM EENS MEEDOEN OF HUUR ZELF EEN OEFENRUIMTE. HET KAN ALLEMAAL. 

AMEEZING.jpg

Popkoor AMEEZING

Popkoor AMEEZING is een swingende groep zangliefhebbers en op zoek naar nieuwe leden! De groep bestaat uit 35 muzikale zangfanaten die zingen tot hobby nummer 1 hebben gemaakt. Ameezing staat onder de bezielende leiding van Xandra Willis. Zij maakt alle vocale arrangementen voor de door AMEEZING gezongen pop & soulstukken. Door haar enthousiasme, jarenlange podiumervaring en zangkennis is Ameezing uitgegroeid tot een koor van formaat. Popkoor Ameezing zingt luid, duidelijk, met liefde voor muziek en vol overgave!

bottom of page