top of page

05

SOCIAAL

Dorpshuis Swanla is zeer divers en breed. Naast een sport-, cultuur- en theaterfunctie heeft Dorpshuis Swanla ook een sociale functie en bieden wij ook aan verschillende sociale verenigingen en stichtingen onderdak.

Op zoek naar ondersteuning of info op sociaal gebied? Kijk welke sociale verenigingen en stichtingen in Swanla te vinden zijn.

Zoek jij zelf een ruimte, huur dan een zaal bij Swanla.

STICHTING
ZO

Stichting ZO! is een nieuwe naam met bekende en vertrouwde gezichten. Gemeente Zuidplas heeft het initiatief genomen voor de oprichting. Om zo één loket (toegang) voor zorg en ondersteuning te bieden voor alle inwoners. In Stichting ZO! zijn alle diensten opgenomen die met zorg en ondersteuning te maken hebben: van het Sociaal Team Zuidplas en Welzijn Zuidplas tot Wmo-consulenten, opbouwwerk en een gedeelte van het CJG Zuidplas. Je kan dus met vrijwel elke vraag over zorg, welzijn of ondersteuning bij Stichting Zo! terecht. En je hebt makkelijker en sneller toegang tot zorg en ondersteuning, met behoud van de goede kwaliteit.

logo_stichtingzo_rgb.jpg

BUURT-
PREVENTIE

Buurtpreventie Zevenhuizen is een groep van ca. 35 vrijwilligers. De buurtpreventie gaat regelmatig samen met de politie en de handhavers op willekeurige momenten een ronde lopen in Zevenhuizen. De buurtpreventie Zevenhuizen gaat daarbij niet achter de inbrekers aan, maar de missie zal zijn: zichtbaar te zijn, te signaleren en bewoners preventief te adviseren.

SENIOREN
ACTIEF
ZUIDPLAS

Senioren Actief Zuidplas is dé vereniging in de gemeente Zuidplas voor en door senioren. Onze visie is: “Het leven van senioren aangenamer maken”. De vereniging biedt een breed aanbod van recreatieve ontspanning en inspanning via diverse sport- en bewegingsactiviteiten. Daarnaast zetten wij ons in om inwoners te ondersteunen die geen sociaal netwerk hebben waar ze op terug kunnen vallen.

GEMEENTE

ZUIDPLAS

Gemeente Zuidplas is naast eigenaar van het pand ook actief in Dorpshuis Swanla.

Dorpshuis Swanla wordt gebruikt voor verschillende doelen, zoals stembureau en bijeenkomsten met bewoners van Zuidplas.

REPAIR CAFE

 Van 9:30 tot 12:00 bent u daar voortaan elke 1e en 3e woensdagochtend van de maand welkom met uw defecte apparaat. Onze vrijwilligers kijken of het lukt om het apparaat te repareren. Het afgelopen jaar lukte dat bij 60%; dus grote kans dat u met een weer werkend apparaat naar huis gaat. Dan is het fijn als u een bijdrage doet in onze fooienpot. En dat alles onder het motto: Weggooien, mooi niet !

brei/haak, hobby café

Elke dinsdag brei/haak hobby café voor senioren, in samenwerking met Senioren Actief Zuidplas. Er kunnen omslagdoeken,  knuffels, baby dekentjes of wat dan ook, worden gebreid of gehaakt, voor eigen gebruik maar het kan ook voor goede doelen, ook andere hobby’s zijn welkom  zoals tekenen, borduren, macramé dat kan allemaal. Het is leuk om met elkaar  ideeën op te doen en te leren van elkaar.

breicafe web.jpg

Parento

Wij nodigen u uit om naar onze inloop/dagbesteding Gewoon Dichtbij te komen. Gewoon Dichtbij staat voor: elkaar ontmoeten, gezelschap, samen activiteiten doen, een luisterend oor en vooral veel gezelligheid. Jong en oud, iedereen is welkom en krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen.

Iedere tweede en vierde woensdag van de maand tussen 09.00 en 12.00 uur in de Pub van Dorpshuis Swanla.

logo Parento.png

KOM EENS KIJKEN OF HUUR ZELF EEN ZAAL. HET KAN ALLEMAAL. 

bottom of page