top of page

Winst voor heren ZVH 2 na moeizame start op Tupos

Zevenhuizen, de heren van het tweede team van Zevenhuizen kregen de heren van Tupos uit Baarle op bezoek. Er werd veel van hen verwacht, daar de uitwedstrijd met 4-0 in het voordeel van de Zevenhuizense was uitgevallen. Maar in deze wedstrijd wilde Tupos niet meewerken aan dit scenario en wist vel tegenstand te geven en kregen ook de scheidsrechters mee aan hun kant. Toch kon Zevenhuizen via de setstanden 20-25, 25-18, 25-19 en 25-22 met 3-1 de welverdiende vier punten aan hun conto bijschrijven.

In deze wedstrijd liet coach Ronald de Rooij, de niet fitte Jens Everaart op de bank zitten en stelde de volgende basis binnen de lijnen op: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Merijn Draijer, Kiet van der Velden, Bram van der Wel, Luca van Hal en libero Kyan Merkus.

De heren van Zevenhuizen 2 begonnen voortvarend aan de wedstrijd en had in Kiet van der Velden een sterke aanvaller, die de thuisploeg snel op voorsprong (5-2) kon brengen. Daarna verminderde de focus en kon Tupos terug komen met hun sterke middenaanval en ging het tot 15-15 gelijk op. Tupos kon door een sterke blokkering punten scoren en wist met de hulp van de scheidsrechter af en toe een meevaller te krijgen, De gemoedstoestand van de Zevenhuizense spelers werd daar niet door bevordert en Tupos maakte daar goed gebruik van. De gasten wisten een voorsprong op te bouwen en lieten deze niet meer uit hun handen glippen en maakte deze set met 20-25 af.

Nadat van kant gewisseld was, kwam Zevenhuizen aan de opslag en kon Bram van der Wel met zijn service de verdediging van Tupos danig onder druk zetten. Men met een goede blokkering van Kiet van de Velden en Luca van Hal werd snel een voorsprong genomen en kon een time-out bij 5-0 voor Tupos geen verandering brengen en pas bij 8-0 kon Tupos de opslag terug halen. Maar Zevenhuizen was los en kon door sterk verdedigend werk van libero Kyan Merkus regelmatig de aanval keren en zelf scoren. Zelfs spelverdeler Tom Sonneville wist na een pass te scoren. Uiteindelijk werd deze set met 25-18 binnen gehaald.

In de derde set hielden de beide teams elkaar goed in evenwicht en kon Zevenhuizen na 6-5 wat meer afstand nemen door een sterke middenaanval van Julian Perdijk en aanval en blok van Bram van der Wel en liep ZVH verder uit naar 12-7. Zevenhuizen wist met hun service de druk op Tupos vat te houden en lieten de gasten niet dichterbij komen. Zevenhuizen wist ook deze set binnen te slepen en wel met de stand 25-19.

Tupos moest in de vierde set goed aan de bak en Zevenhuizen kwam nu met Elwin Oskam in de ploeg voor Luca van Hal om dit niet te laten gebeuren. Er ontstond een spannende strijd, waarbij de beide teams tot 21-21 in evenwicht bleven. In de eindfase wist Zevenhuizen met Merijn Draijer en Kiet van der Velden de score naar 24-22 te brengen. Aan Elwin Oskam was de eer om deze set met 25-22 af te sluiten en zo de vier punten binnen te halen.

Door dit verlies van Tupos bleek naderhand dat zij nu gedegradeerd zijn en Zevenhuizen zich gehandhaafd heeft in deze tweede divisie. Voor de Zevenhuizense heren staat zaterdag 8 april de volgende thuiswedstrijd op het programma en dan krijgen ze VC Landgraaf op bezoek, de wedstrijd begint dan weer om 16.15 uur.

Bron: Steef van Duin