top of page

Volle winst voor de heren van Zevenhuizen 2

Zevenhuizen, het tweede herenteam van Zevenhuizen kreeg zaterdag hekkensluiter De Hollandse Pot -USV Protos HS2 uit Utrecht op bezoek. In een spannende wedstrijd met veel rally’s wisten de Zevenhuizense heren een mooie 4-0 overwinning te behalen via de setstanden 25-18, 25-20, 25-10 en 25-23.

Trainer/coach Ronald de Rooij kon in deze wedstrijd weer beschikken over de voltallige selectie. De volgende basis opstelling werd binnen de lijnen gestuurd:

Julian Perdijk, Emanuel van Rangelrooij, Luca van Hal, Damian Lustig, Elwin Oskam, Jens /Everaart en libero Kyan Merkus.

De Zevenhuizense heren kregen gelijk een ontketend Protos tegenover zich die gelijk het initiatief nam en een voorsprong nam, waardoor coach Ronald de Rooij gelijk bij 4-9 een time-out moest nemen. Langzaam kon Zevenhuizen met hun aanvallen dichterbij komen bij 10-14 werd de eerste stap van een dubbele wissel ingezet Marc Prosman kwam in het veld voor Emanuel van Rangelrooij en bij 11-15 verving Tom Sonneville Jens Everaart. Marc Prosman wist de serve weer bij Zevenhuizen te krijgen en Luca van Hal wist met zijn serve mede met een goede blokkering van Damian Lustig de stand weer gelijk te krijgen bij 15-15. Protos kon tot 18-18 de stand gelijk te houden en daarna wist Zevenhuizen met Marc Prosman aan de service door te stoten en kon Luca van Hal deze set met 25-18 afsluiten.

Zevenhuizen bleef in dezelfde opstelling, die de eerste set afsloot staan in de tweede set. Ook nu weer kon Protos in de beginfase met een sterk blok en aanval een lichte voorsprong nemen. Met een sterke aanval van Tom Sonneville werd de stand in het voordeel van Zevenhuizen gebracht, Met veel servicedruk wist Zevenhuizen een gat te slaan en nam de coach van Protos bij 10-6 zijn eerste time-out, met sterke aanvallen van Julian Perdijk en Marc Prosman werd het gat groter en volgde bij 15-7 de tweede time-out. Hierna volgde een spannende strijd, waarbij het gat kleiner werd. Bij 20-11 werd weer de dubbele wissel uitgevoerd die bij 23-19 weer werd terug gedraaid. Uit eindelijk wist Luca van Hal met zijn serve de set uit te maken bij 25-20.

Met dezelfde opstelling werd aan de derde set begonnen en nu kon Zevenhuizen gelijk op voorsprong komen met de sterke blokkering en aanval van Elwin Oskam, daarmee nam Protos bij 7-2 een time-out. Zevenhuizen liet zich niet verrassen en bleef op de ingeslagen weg door gaan. Bij 13-7 kwam Bram van der Wel in het veld voor Elwin Oskam, met veel servicedruk, van Luca van Hal, weet Zevenhuizen de stand naar 21-8 te tillen. Voor bewezen diensten werd bij 21-8 Jake Anfiloff ingebracht voor Luca van Hal. Uiteindelijk wist Marc Prosman deze set met 25-10 binnen te halen.

Zevenhuizen kwam in de vierde set met Merijn Draijer voor Damian Lustig binnen de lijnen. Er ontstond een gelijk opgaan de strijd, waarbij libero Kyan Merkus al zijn kunsten moest vertonen om de bal van de grond te houden. Bij 9-6 nam Protos de eerste time-out en kon langzaam dichterbij komen. Bij 13-12 waren ze dicht genaderd en nam coach Ronald de Rooij zijn eerste time-out, dit resulteerde gelijk in een serve wissel. De service aan Zevenhuizense kant bleef goed en Protos kon pas bij 21-19 een volgende time-out bij Zevenhuizen afdwingen. In deze eindfase kon Zevenhuizen moeizaam voor blijven, maar uiteindelijk werd door een foute serve van Protos deze vierde set met 25-23 gewonnen en daarmee kon er vijf punten bijgeschreven worden en staan de Zevenhuizense heren nu op een vijfde plaats.

Voor het tweede herenteam van Zevenhuizen staat zaterdag 16 december de laatste wedstrijd van dit jaar op het programma. Zij spelen dan om 14.15 uur tegen het tweede team van US in Amsterdam. Dit team staat op de zesde plaats en zullen de heren op volle kracht moeten spelen.

Bron: Steef van Duin