top of page

Volle winst voor de dames Jumbo ZVH tegen DVC

Zevenhuizen, de Jumbo ZVH dames speelden zaterdag in het eigen huis Swanla tegen het team van DVC uit Driebruggen. Met de wetenschap dat koploper Volevo in hun wedstrijd tegen Zaanstad punten hadden ingeleverd, was voor Jumbo de kans om dichterbij te komen wanneer er gewonnen werd. De Zevenhuizense dames hadden dit goed door een gingen gemotiveerd en vol vertrouwen de strijd aan. Jumbo nam gelijk het initiatief en wist via de setstanden 25-13, 25-17, 25-13 en 25-19 met 4-0 te winnen en zo vijf punten binnen te halen.

Trainer/coach Martin Rutten gaf Anniek Scheffers rust en zette de volgende basis in het veld: Demi van Es, Mariëlle Gerritsen, Julia Zwinkels, Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Rianne van der Stelt en libero Jolien van Dam. De Zevenhuizense dames wisten vanaf het begin het initiatief te nemen en Demi van Es begon met haar opslag direct voor druk te zetten op de verdediging van DVC. Jumbo wist een kleine voorsprong te nemen, die met de service van Julia Zwinkels verder werd uitgebouwd. Toch kon DVC nog wat terug doen en kwamen tot 11-10 dichtbij, maar na de service van Mariëlle Gerritsen nam DVC bij 14-10 hun eerste time-out, dit had geen effect Jumbo bleef op koers en liep nu verder uit door de sterke aanvallen van Vera Bruggeman en Jumbo kon deze set met 25-13 afsluiten.

Met dezelfde opstelling ging Zevenhuizen de tweede set in en nu verliep het scoreverloop gelijkmatig en kon Jumbo pas na 11-9 meer afstand nemen van DVC. Het belangrijkste wapen was ook in deze set de service, bij 18-14 voorde coach Martin Rutten zijn dubbele wissel uit. Marina Mijajlovic en Inge van Tilburg kwamen binnen de lijnen voor Demi van Es en Rianne van der Stelt. De Zevenhuizense dames bleven scoren en wonnen deze set met 25-17.

Jumbo ZVH begon de derde set weer voortvarend en kon met hun service de druk op DVC weer opbouwen. Al snel stond de 7-3 voorsprong op de borden en ging DVC wisselen, maar dit kon verhelpen dat de opmars van Jumbo ZVH werd gestopt. Aanvallend konden de midden aanvalsters Julia Zwinkels en Mariëlle Gerritsen aangespeeld door Demi van Es goed scoren. In de eindfase werd de dubbele wissel weer uitgevoerd bij 23-13 en kwam Inge van Tilburg aan de service en kon deze set uitspelen met 25-13.

In de vierde set wist DVC uit een ander vaatje te tappen en kon de verdediging van Jumbo onder druk zetten en zorgde ervoor dat coach Martin Rutten bij 2-6 zijn eerste time-out moest nemen. Bij 3-7 werd de dubbele wissel met Marina Mijajlovic en Inge van Tilburg voor Demi van Es en Rianne van der Stelt uitgevoerd. Met Inge van Tilburg aan de service wist Jumbo de stand weer in hun voordeel om te zetten. Aanvallend en blokkerend wist Vera Bruggeman en Marina Mijajlovic de punten binnen te halen. Op het eind wist DVC nog punten te scoren en nam Jumbo bij 22-18 nog een time-out. Hierna wisten de Zevenhuizense dames deze set met 25-19 winnend af te sluiten. Daarmee de volle vijf punten in eigen huis te houden. De afstand tot Volevo is verkleind en met één wedstrijd meer gespeeld staat Jumbo ZVH weer bovenaan en zal Volevo de volgende wedstrijd weer voluit moeten gaan.

De Jumbo ZVH dames hebben aanstaande zaterdag een vrij weekend en zullen pas 15 april weer moeten spelen. Dan spelen zij in Gouda tegen het tweede team van VollinGo om 16.30 uur. In ieder geval zullen de Zevenhuizense dames wanneer Volevo kampioen wordt nog en nacompetitie, de Promotiewedstrijd spelen.

Bron: Steef van Duin