top of page

Villa Dorrestein herstelt zich op zaterdag

Zevenhuizen, Villa Dorrestein speelde zaterdag alweer in eigen huis tegen de nummer tien van de derde divisie Waterlanders uit Nieuwkoop, In een moeilijk verlopen wedstrijd wisten de Zevenhuizense dames uiteindelijk de wedstrijd met 3-2 te winnen via de setstanden 21-25, 22-25, 25-17, 31-29 en 15-4.


Trainer/coach Martin Rutten kon na de verloren bekerwedstrijd niet beschikken over de volledige selectie, maar kon wel Eden Wensveen inzetten. De volgende basis begon de wedstrijd: Demi van Es, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Mariëlle Gerritsen, Sonja van Mil, Anniek Scheffers en libero Jolien van Dam.

Villa Dorrestein kreeg een hard werkend team tegenover zich, die technisch niet echt goed waren, maar dat vond de scheidsrechter echter geen bezwaar. Waterlanders wist alles van de grond te houden en kon daardoor deze set met 21-25 winnen.

In de tweede set kwam Eden Wensveen voor de Anniek Scheffers in het veld. De passing van Zevenhuizen lag niet goed en coach Martin Rutten wisselde daarvoor Marina Mijajlovic voor Vera Bruggeman. In de set viel Sonja van Mil uit en kwam Izzy van Spengen in het veld. Deze set gaat met 22-25 verloren, maar de energie zat er wel in en dit gaf voor de volgende set vertrouwen.

Met dezelfde opstelling ging Villa Dorrestein de derde set aan. Marlies Nobel neemt de positie van Demi van Es over, Er ontspon een gelijk opgaande strijd maar Izzy van Spengen werd opgezocht door de Waterlanders in de pass en coach Martin Rutten verving haar door Marina Mijajlovic die de pass beter onder controle had. Daarmee kon Zevenhuizen deze set naar zich toe trekken met 25-17.

De vierde set is cruciaal of je wint of verlies, met dezelfde opstelling weet Villa Dorrestein deze set goed te scoren, maar Waterlanders roken de winst en gaven alles. Dit werd een spannende strijd waarbij de teams elkaar niets toegaven. Bij 23-22 nam coach Martin Rutten een time-out en wisten de Zevenhuizense dames naar setpoint te spelen. Deze werd telkens weggewerkt door de Waterlanders pas na dat Marina Mijajlovic weer gelijk maakte bij 29-29 kon Vera Bruggeman deze set met 31-29 binnen halen.


De beslissende vijfde set werd aangevangen met dezelfde opstelling en nadat Mariëlle Gerritsen de service terug wist te halen met 3-2 kwam Tara van Zijl aan de opslag. Tara van Zijl wist de stand naar 14-3 te brengen en Mariëlle Gerritsen mocht het met haar aanval deze set met 15-4 winnen afsluiten. Daarmee wist Villa Dorrestein de slechte start van de week weg te poetsen.

Voor de Zevenhuizense dames van Villa Dorrestein staat zaterdag 9 december de uitwedstrijd in Vleuten tegen het tweede team van Limes om 14.00 uur op het programma.


Bron: Steef van Duin

Foto: Carla van Es


Comments


Terug naar
bottom of page