top of page

Uitverkocht Swanla bij tweede deel pubquizVrijdag 18 maart vond in theater Swanla in Zevenhuizen de tweede aflevering van de 23e editie van de Zevenhuizense pubquiz plaats. Met maar liefst dertig teams van meestal acht personen was Swanla dik uitverkocht. Teams van buiten de gemeente Zuidplas namen deze keer de eerste drie prijzen mee. Dat mocht de vreugde er bij de andere teams niet minder om maken.

Nadat de eerste aflevering van de 23e editie van de Zevenhuizense pubquiz al 26 deelnemenede teams had getrokken, kwamen er afgelopen vrijdag maar liefst dertig teams naar de theaterzaal van Dorpshuis Swanla. Omdat een team uit minimaal vier personen moet bestaan, maar uit acht personen mag bestaan, was de theaterzaal daarmee tot de nok gevuld. Vrijwel ieder team bestaat namelijk uit acht personen. Een van de weinige uitzonderingen daarop was titelverdediger IT-Crowd uit Zoetermeer. Dat team kende twee coronagevallen, waardoor er slechts zes deelnemers aanwezig waren. Later bleek dat dat wel genoeg was. Het merendeel van de teams was natuurlijk afkomstig uit de gemeente Zuidplas, zoals de Voetbalvrouwen en de Pijpfitters, die al vanaf de allereerste aflevering meedoen en nieuwe teams, zoals team Essenzoom uit Nieuwerkerk. Er waren echter ook teams van buiten de gemeente, zoals team De Jeugd van Tegenwoordig, met daarin vooral de kinderen van de ouders uit Nesselande die vertegenwoordigd waren in team Fresh Bloods. Ook team Fantastic Clogs, met personeelsleden van het Sint Franciscus Ziekenhuis in Rotterdam, komt uit Rotterdam, al woont een deel van de leden in Lansingerland. Team 020 bestond, zoals de naam al doet vermoeden, voor een deel uit deelnemers uit Amsterdam.


Zoals altijd begon de pubquiz met een Zevenhuizense ronde, die een eigen eindscore kent en niet meetelt voor de score van de echte pubquiz. De tweede aflevering was blijkbaar iets moeilijker dan de eerste. Vorige week wist de winnaar acht van de tien te behalen punten te scoren. Nu werden er door de twee beste teams niet meer dan zes punten gehaald. In een shoot-out met een benaderingsvraag kwam team Later is allang begonnen het dichtst bij het juiste aantal leerlingen op basisschool ’t Reigerbos. Zij wonnen de felbegeerde schaal met lekkere hapjes, verzorgd door Fred de Kreek, de beheerder van Swanla.


In de echte pubquiz, bestaande uit acht rondes en twee rondes voor de teamcaptains, konden in totaal 82 punten gehaald worden. Net als de eerste aflevering werd ook deze tweede aflevering door veel deelnemers als moeilijk ervaren. Toch wist het beste team uiteindelijk 62,5 punten te halen, een redelijk gemiddelde scoren bij een winnaar van de Zevenhuizense pubquiz. De strijd bovenin het klassement werd erg spannend. Daarbij vielen twee Zevenhuizense teams net buiten de prijzen. Team DKC (De KaartClub), een team rond Nico Perdijk en zijn familie en vrienden, werd vijfde. Vlak daarboven, op de vierde plaats, eindigde team Triviacrackers, dat in voorgaande edities wel vaak in de prijzen viel. De prijzen gingen deze keer allemaal naar teams van buiten de gemeente Zuidplas. Nieuwkomer team 020 werd derde met 59 punten en mag binnenkort nog een keer afreizen richting Zevenhuizen om de voorstelling van Rob en Emiel te komen bezoeken. De Fantastic Clogs uit Rotterdam mogen een volgende keer gratis deelnemen aan de pubquiz en vooraf een hapje komen eten en de eerste prijs ging naar Zoetermeer. Team IT-Crowd wist 62,5 punten te verzamelen en mag op 26 maart gratis naar de voorstelling van Maartje en Kine met vooraf een theatermenu. Zij wisten als besten welk wereldrecord nog altijd in handen is van Florence Griffith-Joyner, wie de presentatrice is van het Zapp-programma Make-up Cup en dat Youtube al in 2005 werd gelanceerd.


Dit theaterseizoen is er nog één editie van de Zevenhuizense pubquiz. Ook die zal weer verspreid zijn over twee vrijdagavonden. Editie 24 is op 13 en 20 mei. De inschrijving is afgelopen zaterdag om 10.00 uur gestart. Zolang er nog plaats is, is aanmelden mogelijk via een mailtje aan pubquiz@theaterswanla.nl.


Een team moet uit minstens vier en mag uit maximaal acht personen bestaan. Per persoon betaal je € 4,- voor deelname aan de grootste en leukste pubquiz van minstens Zuid-Holland. Je kunt deelname extra gezellig maken, door voorafgaand aan de quiz een hapje te eten in Swanla.


Comments


Terug naar
bottom of page