top of page

Sterke overwinning heren van Zevenhuizen 2 op Merkala Zaanstad
Trainer/coach Ronald de Rooij met Fred Sonneville als assistent, kon in deze wedstrijd niet beschikken over diagonaal Jens Everaart. De volgende basis kwam in het veld: Luca van Hal, Marc Prosman, Julian Perdijk, Bram van der Wel, Merijn Draijer, Tom Sonneville en libero Kyan Merkus.

In de eerste set kregen de Zevenhuizense heren een ontketend Zaanstad tegenover zich, die tot 11-11 goed partij gaf. Zevenhuizen wist hun serve van onder andere Marc Prosman het verschil te maken en nam Zaanstad coach zijn eerste time-out bij 14-11. Zij konden de opslag terug halen, maar dit was van korte duur. Zevenhuizen wist met Luca van Hal aan de service de stand naar 20-13 te brengen. Deze voorsprong gaven de Zevenhuizense heren niet meer uit handen en kon Bram van der Wel deze set uitmaken met zijn aanval op 25-14 en had Zevenhuizen hun doelstelling duidelijk gesteld.

Met dezelfde opstelling werd aan de tweede set begonnen en nu liep Zevenhuizen gestaag uit naar een lichte voorsprong. Zaanstad kon toch nog wat terug doen en wist met hun service het Zevenhuizen lastig te maken. Coach Ronald de Rooij moest zijn spelers weer op het juiste pad krijgen en bij 14-13 werd een time-out genomen. Het scoreverloop ging nu op en neer en bij 20-20 bracht coach Ronald de Rooij Damian Lustig voor Merijn Draijer in het veld. Deze kon gelijk scoren en bij 23-21 werd de tactiek bij Zevenhuizen anders en kwam spelverdeler Emanuel van Rangelrooij voor Marc Prosman binnen de lijnen en ging Tom Sonneville als diagonaal verder. In de spannende eindfase wist Zaanstad op setpoint te komen en nam Zevenhuizen bij 24-25 een time-out, die gelijk goed was en Zevenhuizen gelijk komen. Zaanstad wist nog tweemaal op setpoint te komen, maar bij 26-26 kwam Marc Prosman weer terug in het veld en kon Zevenhuizen uiteindelijk toch deze set met 29-27 winnend afsluiten.


In de derde set bleef Damian Lustig staan en begon Zevenhuizen gesterkt door de winst in de tweede set sterk aan deze set. Al snel wisten de Zevenhuizense heren een voorsprong op te bouwen en bij 6-3 nam Zaanstad een time-out. Ook nu kon Zaanstad met hun blokkering de stand nog klein houden. Na 13-11 wist Zevenhuizen door de aanvallen van Damian Lustig, Luca van Hal en Bram van der Wel de stand naar 16-11 te brengen. Hierna wist Marc Prosman met zijn service de verdediging van Zaanstad te bestoken en kon Zevenhuizen uitlopen naar 22-15. Bij deze stand kwam Emanuel van Rangelrooij voor hem in het veld. Uiteindelijk wist Julian Perdijk met zijn blok deze set af te sluiten en kwam de stand van 25-16 op de borden.


In de altijd lastige vierde set nam Emanuel van Rangelrooij het spelverdelen op zich en werd Tom Sonneville als diagonaal ingezet. Na een gelijk opgaande strijd wist Zaanstad met hun service een voorsprong te nemen. Bij 6-8 nam Elwin Oskam de plaats van Luca van Hal over. Zaanstad wist de voorsprong tot 12-15 vast te houden, daarna kon Elwin Oskam met zijn service weer Zaanstad onder druk te zetten en kwam Zevenhuizen met 16-16 op gelijke hoogte. Bij 18-19 kwam Marc Prosman weer in het veld en nam het over van Tom Sonneville. Zaanstad wist aanvallend goed te scoren en met een laatste blok werd deze set met 21-25 een prooi voor Merkala Zaanstad.


Voor de heren van Zevenhuizen 2 staat zaterdag 3 februari om 16.15 uur de uitwedstrijd in Woerden op het programma. Dan spelen zijn tegen het eerste team van VTC Woerden, dit team staat op een negende plaats.


Bron: Steef van Duin

Foto: Carla Perdijk

Comments


Terug naar
bottom of page