top of page

Service beslissend voor de winst van Dames Jumbo ZVH op AVV Keistad

Zevenhuizen Jumbo ZVH dames speelden zaterdag in eigen huis Swanla tegen de nummer zeven van de derde divisie AVV Keistad 2 uit Amersfoort. In een aantrekkelijke wedstrijd, wisten de Zevenhuizense dames hun service optimaal te gebruiken en konden de volle winst bijschrijven. Via de setstanden 25-17, 25-15, 25-19 en 25-23 werd een mooie 4-0 overwinning behaald en kon er vijf punten bijgeschreven worden.Voor deze wedstrijd nam de nieuwe trainer Martin Rutten de begeleiding over en werd geassisteerd door Michelle van der Knaap – Bijl, Doordat de beide spelverdeelsters niet echt fit waren werd een speciale wissel truck uitgetest, In de basis stond geen spelverdeelster en kwamen Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Marina Mijajlovic, Rianne van der Stelt en libero Jolien van Dam. Bij aanvang van de wedstijd werd bij 0-0 gelijk door Jumbo ZVH gewisseld en kwam Demi van Es in het veld voor Marina Mijajlovic. De Zevenhuizense dames lieten gelijk zien wat hun intenties waren in deze wedstrijd en wisten met hun direct punten te scoren. Jumbo liep uit en bij 7-3 werd er weer terug gewisseld, zodat Demi van Es niet aan het net kwam. Bij 8-4 kwam zij achterin weer binnen de lijnen nu voor Vera Bruggeman. Jumbo bleef sterk spelen en scoren, Vanaf 10-4 kwam Mariëlle Gerritsen aan de service en deze wist het gat te vergroten naar 14-6. Nadat er weer was terug gewisseld kwam bij 17-7 de volgende wissel eraan, nu kwam Inge van Tilburg in het veld voor Marina Mijajlovic. In de eindfase wist Keistad toch wat meer terug te komen, mede door een aantal missers aan Zevenhuizense zijde toch kon Jumbo deze set met 25-15 winnend afsluiten.

In de tweede set begon coach Martin Rutten weer met dezelfde tactiek van het wisselen en zette dit de gehele set door. Ook nu werd er door Jumbo sterk geserveerd en na Rianne van der Stelt kwam ook Anniek Scheffers aan de opslag lijn en kon de stand voor Jumbo naar 10-4 brengen. Regelmatig bleven de Zevenhuizense dames scoren en liepen gestaag verder uit op Keistad. Naast de service wist Vera Bruggeman en Sonja van Mil veelvuldig te scoren en deze set kon Jumbo met 25-15 winnen.

Jumbo ZVH ging in de derde set op dezelfde voet door en nam gelijk een voorsprong met Demi van Es aan de service naar 5-2. Toch kon Keistad langzaam maar zeker wat terug doen en wist bij 12-11 coach Martin Rutten tot het nemen van een time-out te brengen en werd de opslag direct terug gehaald. Hierna ontstond een gelijk opgaande strijd die pas na 14-13 werd gestopt en kon Marina Mijajlovic met haar service haar ploeg naar 23-15 brengen. Toch wist Keistad nog wat terug te doen en wist punten te scoren, maar deze set werd door Jumbo met 25-19 binnen gehaald.

In de vierde set wist Keistad meer het initiatief te nemen en kon de achter stand in het begin weg werken en kwam bij 8-8 op gelijke hoogte. Hierna wisten zij de punten beter te scoren met hun aanval en service. Bij 10-13 nam Jumbo hun eerste time-out en dit had niet gelijk resultaat. Keistad bleef Jumbo onder druk zetten en liep verder uit. Ondanks sterk verdedigen van Jolien van Dam kon na een lange rally Keistad toch het punt bijschrijven. De gasten bleven tot 19-23 zicht houden op setwinst, maar na de tweede time-out van coach Martin Rutten kwam Jumbo terug en met de service van Inge van Tilburg kon er terug gekomen worden aanvallend werd er ook gescoord en aan Anniek /Scheffers was de kans om het winnende punt te scoren en met 25-23 werd deze set gewonnen.

Hiermee werd de volle vijf punten binnen gesleept, zeker hard nodig daar concurrent Volevo ook vijf punten haalde. De volgende wedstrijd voor de dames van Jumbo zal in Utrecht zijn en dan spelen zij tegen het derde team van VV Utrecht, dit team staat op een vierde plaats in de derde divisie en zal een geduchte tegenstander zijn.


bron: Steef van Duin

Kommentare


Terug naar
bottom of page