top of page

Scherp in Packaging ZVH kan NovaTech Lycurgus niet afblokken.


Zevenhuizen, de Zevenhuizense heren van Scherp in Packaging speelden zaterdag in eigen huis tegen het team van NovaTech Lycurgus uit Groningen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte betracht, ter herdenking aan de overleden Bert van Keppel, sponsor van eerst de dames en daarna van de mini’s van de vereniging.

In een wisselvallige wedstrijd konden de heren van Zevenhuizen geen set pakken en zag dat de Groningers via de setstanden 21-25, 16-25 en 22-25 de wedstrijd met 3-0 wonnen.
Trainer/coach Kristian van der Wel trad aan met een voltallige selectie, behoudens Benjamin Parkinson, en stelde de volgende basis op: Timothy Scheffers, Sam van der Loo, Koen Herrebout, Jesse Hanemaaijer, Roel Oude Nijhuis, Yvo Lunsing en libero Richard Rademaker.

Scherp in Packaging kon tot 10-10 Lycurgus bijhouden, mede door de serve van Yvo Lunsing en de aanvallen van Sam van der Loo. Daarna wist Lycurgus een gat te slaan en nam coach Kristian van der Wel bij 10-13 zijn eerste time-out, maar kon er niet voorzorgen dat de serve van Lycurgus beter werd verwerkt en kon uitlopen naar 11-15. Hierna kon Scherp in Packaging langzaam terug komen, met de aanvallen van Yvo Lunsing en de service van Jesse Hanemaaijer. Nadat Roel Oude Nijhuis de aanval van Lycurgus wist af te blokken, nam coach Arjan Taaij van NovaTerch direct een time-out en kon gelijk de serve weer overnemen. Wat coach Kristian van der Wel ook probeerde met Lennaert Hogenhout aan de opslag voor Roel Oude Nijhuis, dit lukte niet. Ook bij 20-23 zette Zevenhuizen de dubbele wissel in met Vincent van der Kraats en Tom Sonneville voor Timothy Scheffers en Yvo Lunsing ook dit was niet het antwoord op de aanvallen van Lycurgus, die deze set met 21-25 won.

In de tweede set begon Scherp in Packaging met dezelfde opstelling maar kreeg nu een gedreven Lycurgus op hun pad, die de aanvallen van Zevenhuizen goed wisten te blokkeren. Bij 4-9 kwam Max Nieuwstad voor Koen Herrebout binnen de lijnen en daarna volgde bij 4-10 de eerste time-out van Zevenhuizen. Dit had weinig effect en met sporadisch gewonnen punten zette coach Kristian van der Wel bij 8-16 Jasper de Jong in het veld voor Roel Oude Nijhuis en op het eind werd de dubbele wissel doorgevoerd. In de eindfase wist Vincent van der Kraats en Jasper de Jong nog punten te scoren, maar dit kon niet verhelpen dat Lycurgus na de winnende smash van oud Zevenhuizen speler Niels de Vries deze set met 16-25 winnend afsloot.


Scherp in Packaging wilde in de derde set beginnen met Jasper de Jong en Max Nieuwstad binnen de lijnen voor Jesse Hanemaaijer en Koen Herrebout. Lycurgus startte weer goed en nam een voorsprong, bij 1-4 bracht coach Kristian van der Wel Lennaert Hogenhout binnen de lijnen voor Max Nieuwstad en deze kon gelijk scoren en de opslag terughalen. Later wist hij met zijn serve de stand weer gelijk te trekken (6-6) maar Lycurgus wist met hun sterke blokkering weer uit te lopen en bij 8-10 volgde de eerste Zevenhuizense time-out. Dit had gelijk succes Roel Oude Nijhuis bracht met zijn score de serve weer terug en daarna kon Yvo Lunsing en Sam van der Loo met hun aanval scoren en dit noopte coach Lycurgus bij 12-10 tot het nemen van een time-out. Er volgde een spannende strijd, waarbij de vele rally’s vaak met de sterke blokkering in het voordeel van de gasten uitviel. De blokkering van Zevenhuizen was niet hecht genoeg en vooral de middenaanval van de Groningers had vrij spel. Tot 21-21 wisten de Zevenhuizense heren bij te blijven daarna namen de gasten een eindspurt en kon deze set met 22-25 winnen.

Voor de heren van Scherp in Packaging staat komende week weer twee wedstrijden op het programma. Dinsdag 12 december mogen de heren naar Doetinchem toe om het op te nemen tegen het tweede team van Rensa Family Orion in het kader van de 1/8 bekerfinale. Aanvang van deze wedstrijd is om 20.30 uur.

Zaterdag 18 december spelen de Zevenhuizense heren de laatste wedstrijd van 2023 in eigen huis. Om 20.00 uur speelt Scherp in Packaging in Swanla tegen het team van Sliedrecht Sport, de huidige nummer vijf van de BetCity Eredivisie.

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(5)(Lennaert Hogenhout (6)), Koen Herrebout (Max Nieuwstad (1))(Lennaert Hogenhout (3)), Timothy Scheffers (1) (Tom Sonneville), Yvo Lunsing (14)(Vincent van der Kraats(1)), Roel Oude Nijhuis (5), Jesse Hanemaaijer (2)(Jasper de Jong (6)), Richard Rademaker (L)

NovaTech Lycurgus: Thomas Sleurink (15)(Maarten Bartels), Kyle Mccauley (14), Luuk Hofhuis (12), Sam Gortzak (2), Ramon Martinez Gion (12), Niels de Vries (12), Jeffrey Klok (L)


Bron: Steef van Duin

Foto: Andre Dirks

Commenti


Terug naar
bottom of page