top of page

Relatieve nieuwkomer wint pubquiz vol records in stampvol Swanla


Op de tweede avond van de 33e pubquiz van Theater Swanla werd een aantal records gebroken. Voor het eerst deed het recordaantal van maar liefst veertig teams mee. Ook vielen voor het eerst tijdens de ronde Petje-op-petje-af alle veertig deelnemers al bij de eerste vraag af. Bovendien maakte de jury voor het eerst in zeven jaar een foutje in de eindrangschikking. Dat foutje had overigens niets te maken met de winnaar. Dat werd overtuigend een team uit Nieuwerkerk dat pas voor de tweede keer meedeed. Team Rondje Bosveen ging met de wisselbeker naar huis.


Het lijkt wel of bij de recente verbouwing van Dorpshuis Swanla de theaterzaal voorzien is van elastieken wanden. Waar de organiserende theatercommissie dacht dat een week eerder met 39 deelnemende teams het maximum wel was bereikt, bleek beheerder Fred de Kreek voor de aflevering van 15 maart zelfs plaats gemaakt te hebben voor meer dan veertig teams. Er kwamen er die avond, door een enkele afzegging, uiteindelijk veertig. Gezamenlijk brachten die 278 deelnemers op de been, die soms vanuit het hele land naar Theater Swanla waren gekomen. De deelnemers hadden stuk voor stuk een gezellige avond vol antwoorden die op het puntje van de tong lagen, maar er niet altijd op tijd af rolden. Ook deze keer waren er deelnemende teams die voor het eerst meededen aan de quiz, die al zeven jaar een groot succes is.


De openingsronde is altijd de Zevenhuizense ronde, die een aparte prijs oplevert en die niet meetelt voor de eigenlijke pubquiz. Voor de uitslag van deze ronde vol regionale vragen moest een shoot-out worden gespeeld tussen team DKC/ZVH en team Sleur. Deze werd gewonnen door team Sleur, dat de forse schaal vol borrelhapjes won en de tegenstander meteen een hapje van de schaal aanbood.

Ook in de eigenlijke pubquiz waren de verschillen klein en speelde DKC/ZVH mee om de prijzen. Opmerkelijk was dat voor het eerst in de geschiedenis van de pubquiz bij de ronde Petje-op-petje-af alle teams al bij de eerste vraag het verkeerde antwoord kozen, waardoor al na één vraag niemand doorging voor het ene punt dat te verdienen viel. En ook in de echte pubquiz was uiteindelijk een shoot-out nodig, maar nu voor het bepalen van de winnaar van de derde prijs, gratis kaartjes voor de voorstelling Say jezz to jazz van de Boskoopse Paradise Big Band. De teams van de Lichtkring 1, Broederschap en de IT-Crowd moesten gokken hoe vaak Max Verstappen tot en met de Grand Prix in Zandvoort de snelste ronde op zijn naam had geschreven. Team Broederschap, bestaande uit voetbalvrienden van VV Groeneweg, zat er het dichtste bij en mag op 13 april genieten van de indrukwekkende Paradise Big Band. De tweede prijs, gratis deelname aan een volgende pubquiz met diner vooraf, ging naar DKC/ZVH. De hoofdprijs was voor een team uit Nieuwerkerk, dat pas voor de tweede keer meedeed. Met 68,5 punt eindigde team Rondje Bosveen maar liefst drie punten hoger dan de nummer twee en mag gratis naar de tributeband van de Rolling Stones met een diner vooraf.

Achteraf bleek de jury voor het eerst in de geschiedenis van de pubquiz een fout gemaakt te hebben. Ook het team Van alles wat bleek voldoende punten voor de tweede plaats te hebben. Na de wedstrijd kregen ook de leden van dit team gratis deelname aan een volgende pubquiz met een diner vooraf.


De volgende pubquizzen zijn op 17,18 en 24 mei. Het worden bijzondere afleveringen om het vijftigjarig bestaan van Swanla ook met de pubquizzen te vieren. De inschrijving daarvoor startte op zaterdag 16 maart. Inschrijven voor de 34e editie van de pubquiz van Theater Swanla kan via een mailtje aan pubquiz@theaterswanla.nl. Teams moeten bestaan uit minstens vier en maximaal acht personen en deelnemen kost €5,- per persoon.


Comments


Terug naar
bottom of page