top of page

Ook tweede Junior PubQuiz in Swanla groot succesIn de namiddag van zaterdag 22 april werd voor de tweede keer een pubquiz speciaal voor basisschoolleerlingen georganiseerd in de pub van Dorpshuis Swanla. Na een succesvolle eerste aflevering, die in de kerstvakantie werd gehouden, was de organiserende theatercommissie van Theater Swanla benieuwd of de animo voor een tweede editie in de meivakantie net zo groot zou zijn. Dat bleek het geval en het werd ook net zo spannend en gezellig.

Deelnemers mochten in groep 6, 7 of 8 van de basisschool zitten. Onder de negen deelnemende team met ieder vijf spelers waren vertegenwoordigers van verschillende basisscholen. De Montessorischool uit Nieuwerkerk en de Elimschool uit hetzelfde dorp waren aanwezig, evenals een school uit Delft, het Spectrum uit Rotterdam Nesselande en natuurlijk ’t Reigerbos en De Eendragt uit Zevenhuizen. Onder het toeziend oog van de jury, die voor een groot deel bestond uit Zevenhuizense meiden van de middelbare school, speelden zij in totaal vijf rondes met verschillende thema’s. De derde ronde was de beroemde petje-op-petje-afronde, waarin uiteindelijk één winnaar over kan blijven. De quiz werd gepresenteerd door de vaste quizmaster van de pubquiz voor volwassenen, Geert van der Burg.

In totaal konden 41 punten gehaald worden. De drie bovenste plaatsen waren uiteindelijk allemaal voor teams uit Zevenhuizen. De derde plaats ging naar team TRYM, dat 30 punten haalde, het team Vier patat en een broodje kaas werd tweede met 30,5 punt. De winnaar werd L.O.K. & Co met 34,5 punten. Na afloop was er voor alle deelnemers patat met een snack en limonade. Iedereen hoopte dat er snel een derde juniorpubquiz zal komen.


Bron: Geert van der Burg


Comments


Terug naar
bottom of page