top of page

Ook bij tweede pubquiz in januari in stampvol Swanla veel nieuwe deelnemers, maar traditionele winnaars
Ook aan de tweede aflevering van de 32e pubquiz van de theatercommissie van Theater Swanla deed weer een enorm aantal teams mee, waaronder veel nieuwkomers. Toch gingen de hoofdprijzen naar teams die al jaren meedoen. Straatteam De Buurtjes mocht de wisselbeker mee naar huis nemen.

De theaterzaal van Dorsphuis Swanla zat op vrijdag 26 januari, net als een week eerder, afgeladen vol met opnieuw maar liefst 36 deelnemende teams. Daaronder ook in het zevende jaar van de geschiedenis van deze razend populaire spelletjesavond de nodige nieuwe teams. Zo deden Karel en de fans voor het eerst mee. Dit team bestaat uit inwoners van het Koningskwartier in Zevenhuizen, die bovendien voor een groot deel werkzaam zijn op Melanchthon Business School in Bleiswijk. Ook Rondje Bosveen, een team uit Nieuwerk, was nieuw, evenals de teams Gezelligheid en de Puppies uit Zevenhuizen en team Party Animals uit Zevenhuizen en Nieuwerkerk. Met daarnaast diverse teams uit Nesselande, Nieuwerkerk, Moordrecht, Moerkapelle en Zoetermeer was het weer typisch een avond voor de hele gemeente Zuidplas en een zeer brede regio.

Sommige nieuwkomers deden het niet slecht, maar de prijzen gingen toch naar teams die al jaren meedoen. Dat gold uiteraard ook voor de Zevenhuizense ronde, waarmee de avond altijd begint. In deze ronde, die niet meetelt voor de eindscore van de avond en een eigen prijs oplevert, wist het familieteam dat speelt onder de naam Team Sleur maar liefst 8 van de 10 vragen goed te beantwoorden. Hoewel…eigenlijk hoefde elk team maar negen vragen te weten. Door een technisch foutje werd het antwoord op de traditionele vraag naar een optredend artiest door de organisatie weggegeven, zodat zelfs de slechtste teams in deze ronde toch het antwoord “Willie Wartaal” goed hadden. Team Sleur mocht na de pauze genieten van een forse schaal bittergarnituur.

In de echte pubquiz ging de strijd om de eerste drie plaatsen tussen vier teams. Team Ta Tovenaar en de Fantastic Clogs (uit Rotterdam) eindigden met 67 punten op een gedeelde derde plaats en moesten een shoot out spelen. Op de vraag hoe vaak Messi voor Barcelona scoorde, zaten de Fantastic Clogs met 375 keer het dichtst bij het goede antwoord van 474 keer. Zij mogen op 6 april gratis naar de tributeband van De Dijk. De IT-Crowd uit Zoetermeer haalde 67,5 punt en mag een volgende keer gratis deelnemen aan de pubquiz en krijgt voorafgaand aan die avond een gratis diner en de hoofdprijs blijft in Zevenhuizen. Straatteam De Buurtjes kreeg de wisselbeker dankzij de 70 gescoorde punten en mag op 24 februari gratis naar Willie Wartaal met een diner vooraf.

De volgende pubquizzen zijn op 8 en 15 maart. De inschrijving daarvoor startte op zaterdag 27 januari. Inschrijven voor de 33e editie van de pubquiz van Theater Swanla kan via een mailtje aan pubquiz@theaterswanla.nl. Teams moeten bestaan uit minstens vier en maximaal acht personen en deelnemen kost €5,- per persoon.


Comments


Terug naar
bottom of page