top of page

“Off-day” RECO ZVH in Huizen

Huizen, de heren van RECO ZVH speelden zaterdag hun eerste uitwedstrijd in de B-poule en namen het op tegen Prima Donna Kaas Huizen. De eerste twee ontmoetingen tussen de beide teams was voor elk team een 3-1 overwinning. Dit beloofde op voorhand een spannende strijd te gaan worden. Helaas kwam dit niet echt uit en PDK Huizen kon deze wedstrijd via de setstanden met 25-23, 25-18 en 25-20 met 3-0 te winnen. Daarmee nemen zij de koppositie in deze B-poule, samen met VoCASA.Trainer/coach Kristian van der Wel kon weer beschikten over Chris van Mullem en spelers van het tweede team. RECO ZVH kwam met de volgende basis in het veld: Sam van der Loo, Mika Prins, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats en libero Richard Rademaker.

De Zevenhuizense heren kregen gelijk een ontketend PDK team tegenover zich en daardoor werd coach Kristian van der Wel genoodzaakt om al snel bij 4-1 een time-out te nemen. Dit had effect en RECO vervolgde met een sterke servicebeurt van Vincent van der Kraats en kon op gelijke hoogte 5-5 komen. Hierna volgde een spannende strijd en hielden de beide teams elkaar lang in evenwicht. Mede door de ingeving dat de servicedruk hoog moet zijn om PDK op de knieën te krijgen, zorgde ervoor dat de Zevenhuizense opslag net niet effectief was en PDK makkelijk punten kreeg. Bij 22-21 kwam Chris van Mullem in het veld voor Timothy Scheffers als eerste van de dubbele wissel en na de opslag van Vincent van der Kraats werd hij gewisseld voor Bram Wiltenburg. In de eindfase wist Chris van Mullem het setpoint van PDK teniet te doen. Maar uiteindelijk wist de aanval van PDK deze set met 25-23 binnen te halen.

In de tweede set bleef PDK het initiatief vasthouden en zorgde dat er een minimale voorsprong werd gescoord. RECO probeerde met de midden aanvallen van Jesse Hanemaaijer en Benjamin Parkinson de aansluiting te houden. PDK wist bijna foutloos deze set te spelen en kon veelvuldig het blok van RECO verschalken. In de eindfase nam PDK meer afstand en moest RECO toezien dat deze set met 25-18 in handen van PDK kwam.

PDK ging in de derde set door op de ingeslagen weg en nam gelijk een voorsprong. De 7-3 achterstand wist RECO weg te werken en bij 8-6 werd de dubbele wissel ingezet. Yannick Verberne kwam in het veld voor Timothy Scheffers en bij 9-6 volgde Bram Wiltenburg voor Vincent van der Kraats. Bij 9-7 kwam Chris van Mullem voor Sam van der Loo binnen de lijnen. Met aanvallen van Mika Prins en Yannick Verberne wist RECO gelijk te komen en zelfs met 10-11 voor te komen. PDK nam gelijk bij deze stand een time-out en wist het tij te keren. Met hun sterke blok kwamen zij weer voor. Bij 13-11 nam Julian Perdijk de positie van Jesse Hanemaaijer over. Daarna zorgde de blokkering van PDK dat zij snel uitliepen naar 17-12, bij deze stand werd de dubbele wissel weer terug gedraaid. Door de sporadische aanvallen van RECO wist PDK op voorsprong te blijven en uiteindelijk werd ook deze set door PDK binnengehaald nu met 25-20.

Door deze winst kwam PDK aan kop van de poule en staat VoCASA met evenveel punten daarnaast. Voor de heren van RECO ZVH staat aanstaande zaterdag weer een uitwedstrijd op de agenda en dan gaan zij tegen het team van Taurus in Houten spelen. Aanvang van deze wedstrijd is 20.00 uur.

PDK Huizen: Alex Meijs (8), Lucas Gustavsson (8), Marlison Kleinmoedig (18), Derwin Colina (11), Peter Langevoort (6), Oskar Von Sydow (12), Thijs van Gessel (L)

RECO ZVH: Sam van der Loo (5)(Chris van Mullem (3)), Mika Prins(10), Timothy Scheffers (1)(Bram Wiltenburg(1)), Vincent van der Kraats(6)(Yannick Verberne), Jesse Hanemaaijer(5)(Julian Perdijk), Benjamin Parkinson(12), Richard Rademaker (L)


bron: Steef van Duin

Commentaires


Terug naar
bottom of page