top of page

Heren Scherp in Packaging ZVH laat koploper werken.

Zevenhuizen, de heren van Scherp in Packaging namen het op woensdagavond op tegen de koploper van de B-poule Sliedrecht Sport. Dit team heeft al een ticket voor het vervolg programma op zak. Na een slap begin werd het voor een vol Swanla toch nog een spannend duel te zien. Via de setstanden 17-25, 29-27, 19-25 en 19-25 wist Sliedrecht Sport de wedstrijd met 3-1 binnen te halen.Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent Ronald Kooijman stelde de volgende basis binnen de lijnen: Sam van der Loo, Yvo Lunsing, Vincent van der Kraats, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers en libero Richard Rademaker.

Sliedrecht Sport nam in de eerste set direct het initiatief en wist met hun service de verdediging van Zevenhuizen onder druk zetten en nam coach Kristian van der Wel bij 5-7 zijn eerste time-out. Dit had niet het effect wat nodig was om goed in de wedstrijd te komen. Nadat na een paar ongelukkige aanvallen de voorsprong van Sliedrecht Sport was opgelopen naar 8-13 werd er weer een time-out genomen. De service werd terug gehaald en daarna werd aan de dubbele wissel begonnen. Max Nieuwstad en Tom Sonneville kwam binnen de lijnen voor Timothy Scheffers en Yvo Lunsing. Scherp in Packaging wist op afstand de gasten bij te houden. Bij 12-19 nam Lennaert Hogenhout de positie van Sam van der Loo over en bij 14-19 kwam Koen Herrebout in het veld voor Vincent van der Kraats. Ook bij Sliedrecht Sport werd er veelvuldig gewisseld en met een laatste sterke service namen de gasten deze set met 17-25 in hun bezit.

Met delfde begin opstelling begon Scherp in Packaging aan de tweede set en wist uit een ander vaatje te tappen. Met sterke aanvallen en blokkering van de midden spelers Benjamin Parkinson en Jesse Hanemaaijer kon een lichte voorsprong opgebouwd worden. De voorsprong van 11-8 wist Sliedrecht Sport teniet te doen en bij 11-11 nam Zevenhuizen hun eerste time-out, na het volgende punt van Sliedrecht kwam Lennaert Hogenhout voor Vincent van der Kraats in het veld. Er ontspin een spannende strijd en Scherp in Packaging wist Sliedrecht tot het nemen van een time-out bij 16-13 te brengen. Nadat Sliedrecht een dubbele wissel had uitgevoerd konden zij weer langszij komen en noopte Zevenhuizen coach Kristian van der Wel bij 18-18 tot een time-out. Hierna wist Yvo Lunsing, één van zijn achttien punten, te scoren en kwam Zevenhuizen weer op voorsprong. Bij 20-19 nam Tom Sonneville het spelverdelen over van Timothy Scheffers en bleef tot 23-23 op deze positie spelen. In de eindfase wist Scherp in Packaging de drie setpoints van Sliedrecht ongedaan te maken en na de time-out bij 26-26 van Sliedrecht wist Sliedrecht weer op setpoint te komen. Lennaert Hogenhout wist deze teniet doen en daarna kon Sam van der Loo na twee sterke aanvallen deze set met 29-27 voor Scherp in Packaging binnen te halen.

In de derde set liet coach Kristian van der Wel Lennaert Hogenhout binnen de lijnen staan. Scherp in Packaging begon goed aan deze set en wist een lichte voorsprong te nemen. Verdedigend wist libero Richard Rademaker in de rally’s de ballen van de vloer te houden. Sliedrecht nam door een sterke service weer meer het heft in handen en zorgde ervoor dat bij 11-12 Zevenhuizen een time-out moest nemen. Nadat Scherp in Packaging de opslag weer had terug gehaald wisten de gastheren weer het score verloop in hun voordeel te brengen en nadat Sliedrecht een dubbele wissel had uitgevoerd namen zij bij 15-13 een time-out. De Zevenhuizense heren kon tot 17-16 de stand in hun voordeel houden, daarna wist Sliedrecht Sport met een sterke service deze set naar zich toe te trekken. Uiteindelijk kwam deze set met 19-25 in handen van Sliedrecht Sport.

Met dezelfde opstelling begon Scherp in Packaging aan de vierde set maar kreeg nu weer een sterk acterend Sliedrecht tegenover zich. Vanaf het begin ging het scoreverloop op en neer, maar bleef Sliedrecht aan de goede kant van de score spelen. In de eindfase werd nog een dubbele wissel uitgevoerd, maar kon niet het verschil maken. Bij 19-24 kwam de afscheid nemende Roel Oude Nijhuis in het veld voor Jesse Hanemaaijer, maar kon met zijn blokkering niet voorkomen dat Sliedrecht Sport deze set met 19-25 winnend afsloot en daarmee de gasten een 3-1 overwinning bezorgde.

Voor de Zevenhuizense heren staat zaterdag 30 maart de laatste competitiewedstrijd op het programma. In Barneveld spelen de heren van Scherp in Packaging om 19.30 uur tegen het team van Simplex SSS, de huidige nummer twee van de B-poule

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo (15)(Koen Herrebout), Vincent van der Kraats (1)(Lennaert Hogenhout(7)), Timothy Scheffers (Tom Sonneville(1)), Yvo Lunsing (18) , Jesse Hanemaaijer (7) (Roel Oude Nijhuis), Benjamin Parkinson (7), Richard Rademaker (L)

Sliedrecht Sport: Rick van der Sluis (2)(Daan Haanappel), Marius den Hartog (14)( Tom van Reeuwijk(9)), Luuk de Groot (7)(Jasper Bouter (3)), Jesper van Muijden (3)(Jacob Krijnsen (7)), Raygid Isenia (7), Youri Ebbelaar (15)(Cain van Hal (3)), Mart de Groot (L)

Scherp in Packaging neemt afscheid van twee spelers

Na afloop van de wedstrijd werd er afscheid genomen van twee spelers, maar eerst werden alle vrijwilligers door Manager Nico Perdijk bedankt en kregen zij allemaal een glas met het logo van ZVH Volleybal erop gegraveerd.Naast het afscheid van de spelers, nam Richard Rademaker nog de microfoon in de hand om Nico Perdijk te bedanken voor het vele jaren van het management bij het eerste herenteam en kreeg hij een cadeau van het team.

Daarna nam Nico Perdijk weer het over een bedankt hij de afscheid nemende spelers. Roel Oude Nijhuis was bij de ploeg gekomen om deze geblesseerde middenaanvallers tijdelijk te vervangen en heeft dit met verve uitgevoerd.

Timothy Scheffers speelt al vanaf het seizoen 2017-2018 in het eerste team en neemt nu afscheid om zijn maatschappelijke carrière verder en beter uit te kunnen voeren, Het team zal hem zeker gaan missen en zaterdag is zijn laatste wedstrijd in Barneveld een feit.

De beide spelers kregen uit handen van Nico Perdijk een fotocollage overhandigd voor de bewezen diensten van het team.

Comentarios


Terug naar
bottom of page