top of page

Heren RECO ZVH kan geen vuist maken

Zevenhuizen, de heren van RECO ZVH kregen zaterdag weer VoCASA uit Nijmegen op bezoek, in deze laatste reguliere competitie wedstrijd konden de heren niet tot een positief resultaat komen. Het team van VoCASA met coach Eric Gras wist wederom te winnen nu via de setstanden 19-25, 24-26 en 21-25 werd een 3-0 overwinning behaald.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon beschikken over een smalle selectie, Jasper de Jong was niet inzetbaar en RECO startte met de volgende opstelling binnen de lijnen: Sam van der Loo, Mika Prins, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats en libero Richard Rademaker. Het begin van de eerste set ging tot 5-5 nog gelijk op, daarna kon VoCASA aanvallend en blokkerend scoren en moest RECO coach bij 5-9 zijn eerste time-out nemen. De service kon na een sterke aanval van Vincent van der Kraats terug gehaald worden, maar de gasten wisten dit snel teniet doen. Bij 8-15 voerde coach Kristian van der Wel een begin van de dubbele wissel in. Bram Wiltenburg werd gewisseld door Yannick Verberne aan het net en deze kon gelijk scoren en zorgde dat Eric Gras zijn eerste time-out bij 10-15 nam. Dit had effect en de dubbele wissel werd bij 10-16 verder uitgevoerd en kwam Timothy Scheffers in het veld voor Vincent van der Kraats. De gasten verslapte niet en bleven lustig scoren en bij 15-21 nam Max Nieuwstad de positie van Sam van der Loo over. RECO kon minimaal scoren en moest toezien dat VoCASA deze set met 19-25 in handen kreeg.

Met dezelfde opstelling ging RECO de tweede set in. Direct nam RECO het heft in handen en kon met hun service meer druk op VoCASA leggen. Ook blokkerend en aanvallend wist Benjamin Parkinson te scoren en liep Zevenhuizen uit naar een 7-4 voorsprong. Dit duurde niet lang en bij 7-7 nam Timothy Scheffers het stokje over van Bram Wiltenburg. Er ontstond nu een gelik opgaande strijd en bij 9—8 kwam Yannick Verberne in het veld voor Vincent van der Kraats blokkerend werd nu goed gescoord. Bij 15-15 kwam Max Nieuwstad in het veld voor Mika Prins. In de eindfase wisten de Zevenhuizense heren een lichte achterstand om te buigen naar een voorsprong en kwamen zelfs op setpoint (24-23). Echter RECO verzuimde om deze te verzilveren en VoCASA kon met hun midden blokkering de beslissing forceren en deze set met 24-26 afsluiten.

RECO kwam in de derde set met Timothy Scheffers en Max Nieuwstad binnen de lijnen. Ook in deze set bleef RECO lange tijd de gasten goed volgen en was het tot 13-14 nog steeds mogelijk om door te stoten. Maar de gasten bleven het heft stevig in handen houden en kon uiteindelijk deze set met 21-25 winnend afsluiten. Daarmee wisten zij de bovenaan de B-poule te komen en vier punten meenemen in de vervolg wedstrijden.

Voor RECO ZVH staat in de B-poule al één punt op hun conto en gaan zij in de B-poule spelen. De eerste wedstrijd zal in Swanla gespeeld worden op zaterdag 25 februari om 19.30 uur tegen het team van VCN uit Capelle aan den IJssel.

RECO ZVH: Sam van der Loo (9), Mika Prins(5) (Max Nieuwstad (6)), Bram Wiltenburg (Timothy Scheffers (1)), Vincent van der Kraats(9) (Yannick Verberne(3)), Jesse Hanemaaijer(1), Benjamin Parkinson(11), Richard Rademaker (L)

VoCASA: Mathijs Apine (11), Imre Harnischmacher (11), Job Goenendaal (9), Jesse Kling (2), Koen Scholten (8), Mees Blom (8), Dustin Bontrop (L)

Bron: Steef van Duin