05

SOCIAAL

Dorpshuis Swanla is zeer divers en breed. Naast een sport-, cultuur- en theaterfunctie heeft Dorpshuis Swanla ook een sociale functie en bieden wij ook aan verschillende sociale verenigingen en stichtingen onderdak.

Op zoek naar ondersteuning of info op sociaal gebied? Kijk welke sociale verenigingen en stichtingen in Swanla te vinden zijn.

Zoek jij zelf een ruimte, huur dan een zaal bij Swanla.

WELZIJN 

ZUIDPLAS

Voor iedereen
Wil je een activiteit doen? Wil je iets leren? Wil je helpen of kunnen we je helpen?
Dit zijn vragen waarvoor iedereen uit de gemeente Zuidplas bij Welzijn Zuidplas terechtkan.
 

 

 

BUURT-

PREVENTIE

Buurtpreventie Zevenhuizen is een groep van ca. 35 vrijwilligers. De buurtpreventie gaat regelmatig samen met de politie en de handhavers op willekeurige momenten een ronde lopen in Zevenhuizen. De buurtpreventie Zevenhuizen gaat daarbij niet achter de inbrekers aan, maar de missie zal zijn: zichtbaar te zijn, te signaleren en bewoners preventief te adviseren.

SENIOREN

ACTIEF

ZUIDPLAS

Senioren Actief Zuidplas is dé vereniging in de gemeente Zuidplas voor en door senioren. Onze visie is: “Het leven van senioren aangenamer maken”. De vereniging biedt een breed aanbod van recreatieve ontspanning en inspanning via diverse sport- en bewegingsactiviteiten. Daarnaast zetten wij ons in om inwoners te ondersteunen die geen sociaal netwerk hebben waar ze op terug kunnen vallen.

KOM EENS KIJKEN OF HUUR ZELF EEN ZAAL. HET KAN ALLEMAAL. 

GEMEENTE

ZUIDPLAS

Gemeente Zuidplas is naast eigenaar van het pand ook actief in Dorpshuis Swanla.

Dorpshuis Swanla wordt gebruikt voor verschillende doelen, zoals stembureau en bijeenkomsten met bewoners van Zuidplas.

REPAIR CAFE

 Van 9:30 tot 12:00 bent u daar voortaan elke 1e en 3e woensdagochtend van de maand welkom met uw defecte apparaat. Onze vrijwilligers kijken of het lukt om het apparaat te repareren. Het afgelopen jaar lukte dat bij 60%; dus grote kans dat u met een weer werkend apparaat naar huis gaat. Dan is het fijn als u een bijdrage doet in onze fooienpot. En dat alles onder het motto: Weggooien, mooi niet !

brei/haak, hobby café

Elke dinsdag brei/haak hobby café voor senioren, in samenwerking met Senioren Actief Zuidplas. Er kunnen omslagdoeken,  knuffels, baby dekentjes of wat dan ook, worden gebreid of gehaakt, voor eigen gebruik maar het kan ook voor goede doelen, ook andere hobby’s zijn welkom  zoals tekenen, borduren, macramé dat kan allemaal. Het is leuk om met elkaar  ideeën op te doen en te leren van elkaar.

breicafe web.jpg