BERICHT ONS

BEZOEK ONS

Burg. Klinkhamerweg 86

2761BJ, Zevenhuizen ZH

info@dorpshuis.nl

BEL ONS

0180 - 63 19 89

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© Dorpshuis Swanla. Alle rechten voorbehouden.

Website by Goed geDAAN Marketingprojectbureau

75 jaar vrijheid - Ik ga op reis...

 

 

25 maart 2020

Aanvang: 15:00 uur

Genre: Familievoorstelling (vanaf 11 jaar)

Kaarten: € 1,00 reserveren 

 

75 jaar geleden werd Nederland bevrijd. Dat vieren en herdenken we. Maar ooggetuigen van destijds zijn er bijna niet meer.
Ik ga op reis…. Vertelt het verhaal door aan nieuwe generaties.

 

Esther en Pieter zijn buurkinderen. De een is Joods, de ander christelijk. Grote culturele verschillen, maar ze gaan goed met elkaar om. Ze leren elkaars omgeving en achtergrond kennen. Als de oorlog komt, loopt deze voor beiden heel verschillend af. Voor Esther in Auschwitz… Oorlogsgebeurtenissen, verzet, hongerwinter, Jodenster, vooroordelen, verraad en moed, komen voorbij. Maar centraal staat het dagelijkse leven van twee gewone kinderen en hun vriendschap.


De voorstelling is een boeiende combinatie van acteren, vertellen, solomuziek en filmfragmenten. Flashbacks vertellen de jeugdherinneringen uit de oorlog en zijn opgenomen op de diverse locaties uit het verhaal. In de filmfragmenten spelen dezelfde kinderen, waardoor de voorstelling telkens wisselt tussen toen en nu. De slotact gaat over de actualiteit, over het ‘nooit weer’, over het voorkomen van uitsluiting, racisme en antisemitisme.

 

Kaarten: € 1,00 reserveren 

 

 


 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Terug naar