BERICHT ONS

BEZOEK ONS

Burg. Klinkhamerweg 86

2761BJ, Zevenhuizen ZH

info@dorpshuis.nl

BEL ONS

0180 - 63 19 89

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© Dorpshuis Swanla. Alle rechten voorbehouden.

Website by Goed geDAAN Marketingprojectbureau

Winst pubquiz gaat naar Zoetermeer en Zevenhuizen

 

Op de vrijdagen 17 en 24 januari werd de dertiende editie van de pubquiz van de theatercommissie van Theater Swanla weer bezocht door zo’n 500 deelnemers. Ook deze keer kwamen zij niet alleen uit Zevenhuizen, maar uit een zeer brede regio, waaronder Nesselande, Nootdorp, Gouda en Vianen. Mensen kwamen dus vaak van heinde en ver om aan de Zevenhuizense pubquiz deel te kunnen nemen. De gemeente Zuidplas was beide keren ruim vertegenwoordigd, waarbij het opviel, dat er op 17 januari veel deelnemers uit Nieuwerkerk waren, terwijl er op 24 januari opvallend veel quizzers afkomstig bleken te zijn uit Moerkapelle en Moordrecht. De winst ging op 24 januari naar Zoetermeer, maar bleef op 17 januari in Zevenhuizen.

 

Traditiegetrouw begonnen beide afleveringen van de dertiende editie met een ronde vol vragen over Zevenhuizen en ruime omgeving. Deze Zevenhuizense ronde kent een eigen prijs en telt niet mee voor het eindklassement van de avond en het jaarklassement. Het mag geen verbazing wekken, dat de teams van buiten Zevenhuizen erg veel moeite met deze ronde hebben. De prijzen (schalen met allemaal hapjes van gevogelte onder de naam ’t Kraaiennest) bleven dan ook bij Zevenhuizense teams. Op 17 januari werd deze eerste ronde gewonnen door Het Snertteam (de afdeling van de IJsclub die zich met de snertwandeltocht heeft beziggehouden) en op 24 januari was de prijs voor de dames uit Zevenhuizen die al vier lang spelen onder de naam De Voetbalvrouwen.


De eigenlijke pubquiz kende op beide avonden in de tien rondes, waaronder twee petje-op-petje-afrondes voor teamcaptains, veel vragen over 2019. Het was een soort verlate oudejaarsquiz in sommige rondes. Zo moesten er bijvoorbeeld namen genoemd worden bij foto’s van beroemdheden die in 2019 zijn overleden of van voornamelijk sporters die in 2019 prijzen hebben gewonnen. Maar in de fotorondes zaten ook allerlei soorten speelgoed en tien verschillende koekjes.


Het werden weer twee heel spannende en gezellige avonden, waarbij uiteindelijk kaartjes voor theatervoorstellingen en voor volgende pubquizzen konden worden gewonnen. Op 24 januari moesten de VVD en het team van Nico Perdijk nog een shoot-out spelen voor de derde plaats. Die werd gewonnen door team DKC-ZVH van Nico Perdijk. Een team uit Bleiswijk, Van alles Wat, dat onder de naam Team Bleiswijk een van de allereerste pubquizzen won, werd knap tweede. De eerste prijs ging naar een van de twee teams van Montessoribasisschool Passe Partout uit Zoetermeer. Hun team 1 werd eerste met 66 punten.


Een week eerder was er ook een shoot-out voor de derde plaats, tussen team De Buurtjes en het Snertteam. Dat laatste team won niet alleen de schaal met lekkere hapjes in de Zevenhuizense ronde, maar werd ook derde in de echte pubquiz. De It-Crowd uit Zoetermeer werd tweede, maar de winst bleef in Zevenhuizen. De Triviacrackers, vorig jaar winnaar van het jaarklassement, won weer theaterkaartjes die horen bij de eerste plaats. Omdat dit niet de eerste winst van dit seizoen was, maken zij een goede kans om weer winnaar van het jaarklassement te worden.

 

Er komen eerst echter nog minstens twee pubquizzen, waarin nog van alles kan gebeuren. De eerstvolgende is ook alweer verdeeld over twee avonden. Op 27 maart en 3 april vindt editie veertien plaats in Theater Swanla. De inschrijving startte zaterdag 25 januari om 10.00 uur. Om 10.10 uur waren beide avonden al helemaal vol. Ook dan verwacht de theatercommissie van Theater Swanla weer 64 teams van ieder meestal acht personen. Ook dan wordt weer gerekend op twee oergezellige avonden.
 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Terug naar