BERICHT ONS

BEZOEK ONS

Burg. Klinkhamerweg 86

2761BJ, Zevenhuizen ZH

info@dorpshuis.nl

BEL ONS

0180 - 63 19 89

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© Dorpshuis Swanla. Alle rechten voorbehouden.

Website by Goed geDAAN Marketingprojectbureau

Tien nieuwe teams bij 12de PubQuiz

Ook de twaalfde editie van de pubquiz in Zevenhuizen moest weer verspreid over twee vrijdagavonden gespeeld worden. Er hadden zich maar liefst 63 teams, meestal van acht leden, aangemeld om aan deze editie mee te mogen doen. De theatercommissie van Theater Swanla, die dit seizoen voor het vierde achtereenvolgende jaar de pubquizzen in Swanla organiseert om het theaterprogramma van Swanla extra onder de aandacht te brengen, had de teams verdeeld over 8 en 15 november. Op beide avonden deden vijf nieuwe teams mee. In totaal waren er dus weer een kleine tachtig deelnemers die voor het eerst meededen aan deze immens populaire pubquiz. Sommige van die nieuwe teams hadden een verrassend goed debuut.


Zevenhuizense ronde

De eerste ronde van de Zevenhuizense pubquiz is altijd een Zevenhuizense ronde. De vragen gaan allemaal over Zevenhuizen, Zuidplas en de directe omgeving. Voor deelnemers van buiten de gemeente is dat dus een lastige klus. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat het nieuwe team You’re so Veen, een familieteam met deelnemers uit onder andere Huizen, Amsterdam en Moordrecht, bij deze ronde slechts 1 punt wist te halen. Beide avonden ging de prijs voor de Zevenhuizense ronde naar een Zevenhuizens team. Op 8 november naar de Spicy Girls en op 15 november naar Later is allang begonnen 2.0. Ook deze beide keren had Swanla-beheerder Fred de Kreek zich weer uitgesloofd om de winnaars te voorzien van een gigantische schaal lekkere hapjes, die vooral iets met gevogelte te maken hadden. Vandaar dat de schaal lekkers vernoemd is naar het plaatselijke shantykoor. De prijs heet ’t Kraaiennest.


Pubquiz zelf

De pubquizzen zelf waren deze keer best pittig. Er konden, zoals gebruikelijk, in totaal 82 punten gehaald worden. In iedere ronde tien en dan nog twee keer een bonuspunt in de petje-op, petje-af-ronde voor de teamcaptains. Die enkele punten kunnen overigens net het verschil maken tussen wel of niet de hoofdprijs winnen. Op 8 november zat er maar één punt tussen nummer 1 en nummer 2, op 15 november was dat verschil anderhalve punt. Opmerkelijk was de prestatie van het team, dat nieuw was en moeite had gehad met de Zevenhuizense ronde. Familieteam You’re so Veen werd op 8 november derde en mag op 25 januari gratis naar de voorstelling van cabaretière Mouna Laroussi. Op 15 november viel die eer te beurt aan team Quizzers. De tweede prijs ging op 8 november naar Kwist ’t wel en op 15 november naar Van alles wat. Ook dat laatste team bestaat overigens vooral uit buitenstaanders van de gemeente Zuidplas. Deelnemers van dat team komen onder andere uit Bleiswijk en uit het bij Nijmegen gelegen Wijchen. Beide teams mogen aan een volgende pubquiz gratis deelnemen en worden vooraf getrakteerd op een heerlijk pubmenu.

De hoofdprijs, gratis toegang op 7 december voor de tributeband rond Doe Maar, voorafgegaan door een theatermenu, werd op 15 november gewonnen door team Alfa. Op 8 november was de winnaar van het algemeen klassement van vorig jaar de winnaar. Dat is team de Triviacrackers. Dat de pubquizzen van beide avonden ondanks de totaal verschillende vragen qua moeilijkheidsgraad gelijkwaardig waren, blijkt wel uit het minieme verschil tussen de beide winnaars. Team Alfa haalde op 15 november 63,5 punten, de Triviacrackers een week eerder slechts een half puntje meer.


Algemeen klassement

Ook in seizoen 2019-2020 is er een algemeen klassement over alle pubquizzen die dit theaterseizoen gehouden (gaan) worden. Ieder team dat minstens drie keer meedoet dingt mee naar de jaarprijs. De Triviacrakers hebben op dat gebied dus goede zaken gedaan en hopen ongetwijfeld hun titel te kunnen prolongeren.


Inschrijven

De theatercommissie van Theater Swanla hoopt dat dankzij het succes van de pubquizzen ook de voorstellingen in het theater weer een groot succes worden. Wie zonder deel te nemen aan een pubquiz naar leuke voorstellingen wil, kan gewoon kaartjes bestellen. 

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Terug naar