BERICHT ONS

BEZOEK ONS

Burg. Klinkhamerweg 86

2761BJ, Zevenhuizen ZH

info@dorpshuis.nl

BEL ONS

0180 - 63 19 89

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© Dorpshuis Swanla. Alle rechten voorbehouden.

Website by Goed geDAAN Marketingprojectbureau

The Fureys wereldtop in de folkmuziek

 

Vrijdag 29 november 2019 komen The Fureys weer naar theater Swanla te Zevenhuizen (ZH), kaarten zie: www.theaterswanla.nl 

 

Al meer dan veertig jaar toert folkgroep The Fureys over de wereld. Van Carnegie Hall in New York en de Royal Albert Hall in Londen tot in het kleinste dorpszaaltje van Australië en thuisland Ierland. Eén van de oudste en populairste Ierse folkgroepen bezorgt liefhebbers van deze muziek de avond van hun leven. Ook dit jaar spelen en zingen ze weer in 120  concerten de sterren van de hemel.

 

Samen met de inmiddels gestopte Dubliners behoren The Fureys tot de absolute wereldtop. Als Buskers trokken vader Ted Furey en zijn zonen Finbar, George, Eddy en Paul in de jaren zeventig door Europa. Later sloot Davey Arthur zich bij hen aan. Tegenwoordig vormen Eddie en George de kern van de groep. Zij zingen alle songs en spelen daarbij gitaar, mandoline, banjo en bodran. Doorgewinterde kroegmuzikanten Camillus Hiney (accordeon en fluit), Tony Murray (bas) en Josh O’Loughin ( banjo) maken het vijftal compleet.

 

De lange, muzikale carrière van The Fureys is vastgelegd op 54 cd’s. Classics daarop zijn When you are sweet sixteen, The green fields of France, The old man, Steal away, Goodnight Irene, The lonesome boatman en The red rose café.

Naast de snelle jigs en reels zijn het vooral de emotionele love & sad songs die het publiek zo aanspreken

.

Een concert van The Fureys zul je niet snel vergeten. Het is muziek met een lach en een traan. Iedereen gaat na afloop  vrolijk naar huis .

Shantykoor Het Kraaiennest zingt een paar nummers uit het repertoire van The Fureys en enkele nummers gezamenlijk met The Fureys.


Meer informatie: www.thefureys.com of www.riseagency.nl
 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Terug naar