BERICHT ONS

BEZOEK ONS

Burg. Klinkhamerweg 86

2761BJ, Zevenhuizen ZH

info@dorpshuis.nl

BEL ONS

0180 - 63 19 89

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© Dorpshuis Swanla. Alle rechten voorbehouden.

Website by Goed geDAAN Marketingprojectbureau

Terug naar de Gouden Eeuw met Hans Visser en Irena Filippova

 

Zaterdag 21 september namen Hans Visser en Irena Filippova in theater Swanla het publiek,  begeleid door eigen muziek en projecties, mee terug naar de Gouden Eeuw. Naar het tijdperk waarin de Nederlandse cultuur, wetenschap, handel, wereldmacht en politieke invloed op hun hoogtepunt waren. Visser en Filippova vertelden over de Gouden Eeuw waarbij de rode draad het levensverhaal van Rembrandt was. Ook werd hierbij op creatieve en humoristische wijze een link naar het heden gemaakt. Het verhaal begint met een jonge Rembrandt die zichzelf als model neemt en schildert. Hij oefent met de lichtinval op zijn gezicht en schetst zichzelf met allerlei verschillende gezichten. Daarna oefent hij op anderen en gaat hij de straat op om de bedelaartjes rond zijn huis te tekenen. Het verhaal vertelt ook het huwelijk met de burgemeestersdochter Saskia van Uylenburgch, zij vormde voor Rembrandt een belangrijke inspiratiebron voor een groot aantal van zijn werken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Terug naar